Benodigdheden

100 gram Allergento basismeelmix wit (of vervangen door Schär brot)

425 gram Schär brotmix

10 gram gedroogde gist

15 gram suiker

1 ei maat M/L

25 gram boter op kamertemperatuur

35 gram zonnebloemolie

8 gram zout

480 gram lauwwarm water

8 gram psylliumvezelpoeder

Voor de kipvulling

1 kilogram kipgehakt

Kruiden met: zout, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, cayennepeper, gemberpoeder, paprikapoeder, gedroogde peterselie

1 eetlepel kipkruiden

1/2 eetlepel knoflookkruidenmix

scheutje olie

Extra nodig

sesamzaadjes

losgeklopt ei voor afsmeren

Cheddarkaas

Bereidingswijze

  1. Doe het water in een mengkom en voeg daar de gist en suiker aan toe. 
  2. Daarop het meel, olie, boter, zout, psyllium en het ei. Mix voor 10 minuten op de hoogste stand, vergeet niet de zijkanten goed mee te schrapen.
  3. Breng het deeg bij elkaar met een deegschraper en laat rijzen voor 45 minuten op een warme plek in huis.
  4. Bestrooi wat rijsmeel over je werkvlak en stort het deeg. Kneed door met behulp van een deegschraper.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 30x33 cm. Snijd met een pizzames het deeg in circa 10 rechthoeken. 
  6. Verspreid deze met ruimte ertussen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat rijzen voor circa 45 minuten.
  7. Verwarm de oven voor op 220 C met een braadslede met wat stenen. 
  8. Smeer de broodjes in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
  9. Kook water.
  10. Schuif de broodjes in het midden van de oven en giet 300 ml gekookt water in de braadslede. Sluit meteen de oven duur. 
  11. Bak goudbruin in circa 14 minuten.
  12. Bak voor de vulling het kipgehakt rul in wat vetstof. Doe de kruiden naar wens erbij. Wanneer het gehakt gaar is, zet je het vuur uit en leg je cheddarkaas erboven op.
  13. Laat rustig smelten.
  14. Als de broodjes klaar zijn laat je ze iets afkoelen op een rooster. Snijd open en beleg met wat vulling, saus en rauwkost.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten